Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΙΦΟΝΙ



Τύποι σιφονιών (autosiphon)

Τύποι σιφονιών είναι το σιφόνι με κύρτωση-J, το σιφόνι βρόχος (Θηλιά), το σιφόνι καμπάνα και το σιφόνι άξονας. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν όλα τα είδη και συνήθως προτιμούν κάποιο περισσότερο από τα άλλα, αλλά αυτό εξαρτάται από τις ατομικές τους εμπειρίες πάνω στην κατασκευή. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας στις σωληνώσεις αυτές είναι να χρησιμοποιήσετε το ίδιο μέγεθος σωλήνα ή ένα μέγεθος μεγαλύτερο, από εκείνο που χρησιμοποιεί η αντλία νερού σας. Το μέγιστο ύψος του νερού στα σιφόνια θα πρέπει να ταιριάζει με το μέγιστο ύψος του νερού στο δοχείο, έτσι θα χρειαστεί να ρυθμίσετε το μέγεθος και τη θέση του σιφονιού σας ανάλογα έτσι ώστε να λειτουργεί με την σωστή στάθμη νερού. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι αν τα σιφόνια παγιδέψουν στην κορυφή τους, ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά, άρα είναι καλύτερα να έχουν σχήμα σωληνοειδές.

Κύρτωση - J  (συσκευή πίδακα Carlson )/Κύρτωση - U


Σιφόνι με κύρτωση-J είναι ένας λυγισμένος σωλήνας, όπως το γράμμα "J" και χρησιμοποιείται ανάποδα.
x

Το μακρύ άκρο του είναι και το άκρο αποστράγγισης. Το κοντό  είναι το άκρο, απ' όπου θα εισέλθει το νερό και θα σφραγίσει το άνοιγμα. Όταν η στάθμη του νερού είναι αρκετά υψηλή ώστε να καλύψει το πάνω μέρος του ανάποδου "J", το σιφόνι ξεκίνα την λειτουργία του. Αυτά χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του δοχείου με το μακρύ άκρο προεξέχει στο εσωτερικό του. Μια μικρή παγίδα νερού με κύρτωση – U στο κάτω μέρος της εξόδου του σωλήνα μπορεί να είναι χρήσιμη, εάν ανακύψουν δυσκολίες με αυτό το είδος σιφονιού.
Σύνδεσμος εικόνας URL: http://www.backyardaquaponics.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=4086

Υπερχείλιση Χωρίς Τρύπες
Τρεις σωλήνες σε σχήμα-U συναρμολογούνται μαζί για να δημιουργήσουν ένα σιφόνι που ενεργοποιεί μια “χωρίς τρύπες υπερχείλιση” στην δεξαμενή για να μεταφέρει νερό έξω από  αυτήν χωρίς να ανοιχτούν τρύπες και χωρίς να αναβλύζει νερό από την κορυφή της . Θα πρέπει να  γεμίσει με νερό, να αφαιρεθεί όλος ο εσωτερικός αέρας και τα δύο άκρα  θα πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο ύψος για την πρόληψη της διαρροής αέρα προς τα μέσα. 
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Οι Υπερχειλίσεις χωρίς τρύπες θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά για να διασφαλιστεί ότι δεν έχει συσσωρευτεί αέρας στο εσωτερικά στην κορυφή τους πράγμα που θα εμποδίσει την κανονική τους λειτουργία. Αυτό συνήθως δεν είναι ορατό, όταν συμβαίνει.
Το "κουτί υπερχείλισης" είναι ένα ανάποδο σιφόνι με κύρτωση-U/Σωλήνας-U με τις δύο άκρες του σε ξεχωριστά κουτιά και λειτουργεί με τις ίδιες αρχές. Αναζητήστε στο διαδίκτυο φωτογραφίες και επεξηγήσεις για τις τυχόν αδυναμίες της συγκεκριμένης συσκευής.

Σιφόνι Βρόχος (Θηλιά)
Το σιφόνι βρόχος είναι ένας σωλήνας σε σχήμα Θηλιάς με το άκρο εξόδου συνήθως να κοιτάει προς τα κάτω. Από το ελεύθερο άκρο εισόδου το νερό θα εισέλθει και θα σφραγίσει το άνοιγμα. Όταν η στάθμη του νερού φτάνει το ύψος της κορυφής του βρόχου, αρχίζει να σπρώχνει τον αέρα και το νερό κάτω προς την έξοδο η οποία δραστηριοποιεί την λειτουργία του σιφονιού. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το σιφόνι με Κύρτωση-J, αλλά η σωλήνωση διαγράφει έναν πλήρη κύκλο. Ένα σιφόνι βρόχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα και έξω από την δεξαμενή.



Σιφόνι Καμπάνα
Το σιφόνι καμπάνα αποτελείται από ένα ανοικτό κάθετο σωλήνα για να εκρεύσει το νερό μέσα του. Ιδανικά, αυτός ο σωλήνα πρέπει να είναι ευθύς με το δύο του άκρα ανοικτά. Γύρω από αυτόν υπάρχει ένας άλλος σωλήνας με τρύπες (Οπές / σχισμές) για την ροή του νερού προς το κάτω μέρος και ένα αεροστεγές καπάκι στην κορυφή που επιτρέπει τη δημιουργία μιας δίνης όταν το νερό φτάσει στην κορυφή του εσωτερικού σωλήνα. Αυτός ο εξωτερικός σωλήνας ονομάζεται σωλήνας σιφόνι και κάθεται πάνω από τον κάθετο με τη βοήθεια της βαρύτητας. Βεβαιωθείτε ότι το καπάκι του σωλήνα σιφόνι δεν σφραγίζει στην κορυφή το ανοικτό μέρος του σωλήνα. Είναι καλύτερο να έχουμε ένα πάρα πολύ ψηλό σωλήνα από ένα σιφόνι που είναι πάρα πολύ κοντό.  Μια τρύπα στο κάτω μέρος ελαφρώς υψηλότερα από τις υπόλοιπες μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ένα φρένο του αέρα.


Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μια εναλλασσόμενο φρένο αέρα με μια μικρή τρύπα αέρα κοντά στην κορυφή του σωλήνα-σιφόνι με έναν σωλήνα αέρα που κατεβαίνει ακριβώς πάνω από τις τρύπες του σωλήνα-σιφόνι.  Αυτός ο σωλήνας αέρα βοηθά να σπάσει τη λειτουργία του σιφονιού όταν η στάθμη του νερού πέσει χαμηλά. Αυτό βοηθά να ξεπεραστούν προβλήματα του σωλήνα-σιφονιού με το μέγεθος των οπών, δεδομένου ότι ο σωλήνας αέρα δημιουργεί μια οριζόντια είσοδο αέρα.





ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΙΦΟΝΙ 

To αυτόματο σιφόνι είναι σύμφωνα με τον ορισμό ένας σωλήνας που χρησιμοποιείται για να μεταβιβάσει το υγρό που βρίσκεται σε ένα δοχείο αρχικά προς τα πάνω και έπειτα κάτω σε ένα χαμηλότερο επίπεδο. Η παράδοξη αυτή ροή του υγρού φαίνεται να διατηρείται από την βαρύτητα και την ατμοσφαιρική πίεση.




2 σχόλια:

  1. Ανακάλυψα το blog σου πριν απο δυο ημέρες και μόλις ολοκλήρωσα όλα τα αρθρα! Πολυ καλογραμμένο και ενδιαφέρον! Γιατί σταμάτησες?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να μειώσετε τον θόρυβο και να σας βοηθήσουμε να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση για την επιχείρησή σας και τα προσωπικά σας δάνεια, θα συστήσω τον κ. Benjamin Lee για επιχειρηματικά και προσωπικά δάνεια.
    Παρακαλώ στείλτε email στο: 247officedept@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

αναζητηση